Friday, January 27, 2012

naik bukit....

dh lama x tulis kat blog ni....
bz sikit n xtaw nk tulis sal apa...
tp hari ni, blade nk kongsi satu citer....

sebelum cuti raya cina hari tu...blade ada naik bukit..xlh mencabar sgt sbb naik ikut jln yg dia dh buat....jalan yg dh di tar kn....
tp jgn ingat senang....sbb nk naik tu....punya lh berat rasa kaki ni nk melangkah....
tgh2 duk naik tu...tetiba kwn call ckp yg dia dh otw nk dtg rumah...sbb janji nk gi sungai petani ngan dia....
niat hati memang nk turun je....tp thanks kpd akak senior iaitu kak ila sbb bg galakan untuk teruskn perjalan untuk naik ke puncak bukit....
sejam 20 minit masa yg blade ambik untuk smpai ke puncak tu.....
baju memang bermandikn peluh lh sbb dh lama x bersenam.....
bila smpai di puncak....satu kepuasan dirasakn dan juga sedikit kecewa sbb kat atas tu xde lh menarik sgt.....
kakak2 senior ckp,ada satu tempat yg mana kita blh tgk pemandangan yg cantik dari atas bukit ni...
blade semakin xsbr untuk saksikannya....
kami pergi ke tempat yg dikatakn oleh kakak senior td....
masyaAllah.....segala penat yg dirasakn tetiba hilang selepas melihat keindahan ciptaan Allah S.W.T.....dpt melihat empangan mengkuang daripada situ....n mgkin kawasan kulim sekali.....
syukur alhamdulillah sbb blade tidak ikut kata hati untuk turun pada mulanya td.....insyaAllah nanti blade akn kesana sekali lg bersama kawan2 yg juga ingin menikmati keindahan ciptaan Allah....coz kami dah xde kat sini lg pasni...semua akn balik ke kg......
disini blade sertakn gmbr semasa blade naik bukit tu.....






kat belakang tu lh "Mengkuang Dam"

2 comments:

  1. besh nyerr ,, teringen lak nak rase mcm ape nick rase tuhh kan ,,

    #penggunaan nama "nick" boleh digunakan kat sini ke ????

    ReplyDelete