Sunday, July 17, 2011

hujung minggu.....

fuh...ni ada satu pengalaman yg nk dikongsikn dgn kamu semua.....
smlm,iaitu hari sabtu....punyalh sejuk pg tu...aku apa lg,terus bangun masuk tndas lh.....pastu,aku tgk baju aku banyak yg xbasuh...aku pun ambik semua masuk dlm baldi,aku pun basuh.....siap tu,penatlh jugak...aku pun nk lh rehat...
xsampai 5 minit,aku dgr satu bunyi,.....bunyi apa yg ganggu aku ni....
tgk2 ada msj smpai...tnya aku jd x nk dtg rumah dia...katanya kakak angkat aku ada kat rumah....jd dia ajak aku bermalam kat rumahnya.......fikir punya fikir.....segan pun ada gak....tp kalu aku xgi skrg,bila lg kn???
aku terus gi jeti n naik bas ke sungai petani....smpai je kat s.p...aku terus merayap ke salah satu pusat membeli belah kat sana....pergh!!!...sakit jugak lh mata aku memandang sebaik saje masuk ke dlm tu....mcm2 ada.....siap pegang tngan,hmpir satu badan lh dipegang....nk tunggu kakak angkat aku lambat lg...aku pun pi buat spect hitam coz sakit sgt mata aku ni....

selepas 2 jam...baru lh kakak angkat aku smpai....memang xsangka blh jumpa lg...dh 5 tahun kot x jumpa...dia ajak aku mkn pizza sebelum balik ke rumah dia...sejam jugak lh nk smpai rumah dia....aku bukan main tkt lg sbb xpernah pergi tdo rumah org....xbiasa ngan family dia...
smpai kat rumah dia...aku masuk ke dlm bilik adik bongsu dia.....xlama kemudian,adik2 dia n umi dia balik....lutut aku menggigil....memalukn btl....pas solat isyak..aku masuk kedlm rumah dia...duk borak kat ruang tamu...aku,kakak angkat aku dan adik dia yg jugak kawan aku...(kawan melalui msj)..duk borak2 pastu ayah dia balik...tkt dh ak...tp lama2 duk borak ngan ayah dia...rasa tkt n segan aku makin berkurang.....kul 11.30 aku masuk tdo...first time tdo dlm kelambu pastu panas plak sbb kipas xkena sgt....memang tdo sedar tdo sedar lh....kat rumah dia ada bnyk dusun buah buahan...pg td,..aku pusing2 kampung dia...nyaman rasa sbb dipenuhi oleh hutan yg semula jd bukannya hutan konkrit.....dihidangkn plak ngan pulut durian...memang best lh.......terima kasih bnyk2 kat kakak angkat aku sekeluarga kerana terima aku dtg bermalam kat sana n layan aku dengan baik skali...insyaAllah kalu ada masa n pluang,aku akn turun lg....

Monday, June 20, 2011

reunion.......

17hb 6 2011....pantai irama bachok......
bbq ayam...

selepas lapan tahun membawa haluan masing2....akhirnya kami sepakat untuk memilih tarikh 17/6/2011 sbgai tarikh perjumpaan kami......lapan tahun xjumpa...apa agak2nya yg dh berlaku????
well,ada yg dah kawen,.,,ada yg dh ada anak....aku,blum masuk 20 lg,...blum hbs lg diploma jd nk ada isteri or ank tu memang lambat lg lh......
kembali kpd tajuk kita...Reunion.....
bagi aku.,..best lh jugak reunion tu sbb kami xkumpul duit n xbincang elok2...just ckp nk sponsor apa n gtaw tarikh serta tempat je...tp walaupun mcm tu....tetap kena tnya gak sbb hati ni xtenang....sehari sebelum reunion tu....aku mesej lh kwn aku...tnya dia blh jumpa x nk tnya sal reunion...
bila aku jumpa dia....rupa2nya ada lg benda yg xselesai...nasib baik aku tnya......
pada hari reunion......aku smpai je...aku pun tgk muka masing2...mak oi!!!! ada yg berubah n ada yg langsung xberubah....yg pasti aku berubah lh.....

entah nape....aku jd xtaw nk ckp pe...sbb masa tu lelaki 3 org je yg selebihnya p'puan....(hero biasa masuk lambat) ...aku ni plak masa sek rendah..memang lh baik sbb xkwn sgt ngan budak p'puan pastu suka ponteng sek...lglh aku xknl org...hahhaha.......

aku ngan kawan aku yusof,mula start bakar arang untuk bakar ayam nanti.....tngan aku hitam sperti baju aku....sbr je lh.....yg lain ramai2 duk tgk,duk ambik gmbr n duk borak2...separuh masa kedua..aku mula minum air...pastu aku plak yg duk borak ngan org lain....yg sakitnya....ada kawan aku sorg ni....time aku jumpa dia ngan aku je...dia boleh je bercakap...tp time ramai org..langsung xkn ckp ngan aku....asyik aku yg nk kena tegur....nasib baik kawan,kalu x aku selam dlm laut kat blkng tu...

apa2 pun,thanks buat semua kwn2 kerana berikn kerjasama untuk menjayakn reunion ni....insyaAllah ada rezeki kita buat lg........
seminggu lg aku akn berangkat ke penang....semoga ketemu lg sahabat2 semua.......


gmbar aku yg dpn skali....sbelah kanan.....tp waktu tu aku pakai baju hitam....sbbkn aku kena ambik gambar waktu ni...jd aku xde dlm gmbr ni....bila fikir2 mana aci kn....so,aku pun editlh,,,letak gmbr aku kat situ bersama teman2....... 
  

2 minggu sebelum sem 5...

lama doh x tulis sini....xreti sgt berblog ni..hahaha..
tp hari ni tergerak hati nk edit blog......maybe sbb tgk blog org lain cantik2 n bnyk post kot...hahahhah

alamak!!!!!!!!

ada 2 minggu lg sebelum aku daftar untuk tamat l.i....report aku xcomplete lg....
well....siap ke report aku nanti???sama2 tgk lh ye.....
itu bkn perkara utama yg aku risaukn.....
yg aku paling risau,kalu report aku dh siap....lecturer terima x???
itu yg paling aku risau....

duit ptptn lama lg nk masuk....pergh!!!! berlaparlh aku nanti,......jawabnya puasa jelh walaupun belum bulan ramadhan...........

kalu ada yg follow aku punya blog........
harap layanlh persembahan aku ini bersama si kecik ni.......

video

layan................................... 
 

Friday, May 6, 2011

holiday

skrg aku dh hbs praktikal....duk saje2 kat rumah menunggu mood aku dtg untuk membolehkn tngan aku ini menaip report yg perlu aku hntr pada permulaan sem 5 ni.,..wah,,.aku dh sem 5......rasa cpt sgt masa berlalu....rasa mcm smlm baru form 5..........hope ada something interesting spnjang holiday ni....sedikit sedih (sedih yg amat) coz xdpt bersama org yg dicintai...bljr elok2 ek kat sana.....